Sunday, January 23, 2011

13 Things About Moi (pronounced as Mu-a)

First, Cik Liyana, saya pinjam idea entry terbaru awak ya. Jangan marah! =)

1. First of all, ramai ingat aku orang Perlis. But, actually aku orang Melaka. Dibesarkan kat Perlis. That's why aku boleh cakap loghat utara dengan OK. Tapi tak semua loghat utara tu aku taw.

2. Anak sulung dari dua beradik. Dua-dua lelaki. The truth is, my parents divorced since I'm in Standard 1 or 2. Then we brothers split. I follow my dad.

3. Signature number is 13. Orang kata number 13 malang. Tapi aku kata "to hell with it, number ja pun.". Lagi satu aku suka number 16. My birthday date.

4. Jarang dengar lagu melayu. Ask my friends. Depa taw. Hehe. Lebih prefer dengar lagu english. No, not Bieber. But, I digs FFAF, FFTL, Underoath, Alexisonfire and et cetera. Tapi kalau kena pi karaoke kena nyanyi lagu melayu jugak kan...

5. Aku suka McD punya Double Cheeseburger, McFlurry.Game PSP dengan PC. Memang duit aku habis pasal selalu beli menatang-menatang ni.

6. Suka baca conspiracy theories, world issues, military history. Sukan aku tak amik port sangat. Same goes to vehicles. Kira aku deviate dari minat dan obsesi kebanyakan lelaki sebaya aku.

7. Kalau online, tab wajib ada dalam browser: Facebook, Yahoo! Mail, Cracked.com, 9gag.com.

8. Introvert, not an anti-social or social outcast. Aku lebih prefer alone, bukan tak reti berkawan okay?

9. Since aku introvert, aku tak suka berurusan sangat dengan orang. That's why aku liat kalau nak kena pi repair something ka, bayar something ka, daftar apa ka. Kena ada teman baru rajin. Haha. Tapi lepak-lepak laju la.

10. Orang panggil aku: Ir (ada dua orang ja kot kalau tak salah yang panggil camni), Syad (selalunya close friend, girls..hehe), Chad (majority panggil camni. With that exact spelling), Icad or Acad (budak-budak GMi yang coined nama ni)

11. Fobia ular and UFO. Kalau mimpi, terus nightmare. Bangun tido berpeluh. MUST!

12. Aku tak suka tempat crowded, hip-hop, konflik, apa-apa yang budak-budak melayu duk ikut tu (rempit ka, shuffle ka), poser and many other things. Kalau aku ingat aku tulis next time.

13. Typically, orang akan deduce aku skema. Ye la. Pakai spec, taw serba skit tentang macam-macam. I don't blame them. Stereotype for the win yo!

Happy Sunday guys...

5 comments:

  1. ICAD. I am and will always call you that.

    ReplyDelete
  2. 13.

    I like the 13.
    yep, Stereotype for the win yo!

    ReplyDelete
  3. liyanna: hehe...did you call me that? nak ingat balik..

    ReplyDelete