Wednesday, July 03, 2013

Help Has Arrived. Rejoice!

While I was browsing Imgur last night, I had stumbled upon this useful info-graphics on how to deal with job interview. This aid does not necessarily will make you score the interview easily, but it does help in giving you a useful insight on how to bring yourself before and during the interview. Hope these helps!




Seen at Imgur.

P.S. - I know the pictures' texts provided here are hardly readable, therefore I recommend you to go to the link above. It has the original pictures and zoomable.

Tuesday, July 02, 2013

Cleaning Service is here.

We can't help but noticed that this space that you called a blog is full of shit. So we came to clear this mess. Gonna take a while. So you should go and hang out at Twitter.

Semakin hari, semakin tua. Ini realiti.

Tahukah anda, oleh kerana lama sangat tak bukak blog ni, aku sendiri dah lupa URL address blog ni? Nasib baik password Google tak lupa. So minta maaf la kepada pembaca setia (?) blog ni sebab lama tak kemaskini.

Saturday, April 14, 2012

The Places. Called. Home

Malam ni while browsing The Awesomer, aku jumpa satu video yang sangat awesome. Untuk sapa-sapa yang baru first time dengar pasal laman web ni, The Awesomer adalah laman web yang display video-video cool around the Web. Video-video ni selalunya datang daripada Youtube.

Ni video yang aku kata awesome tu.


Untuk sapa-sapa yang malas nak play video ni, video ni tunjuk tempat-tempat menarik sekitar Jepun. Dan setiap clip / lokasi dalam video ni diambil waktu pagi, tengah hari, petang, senja, malam. Contoh kat Kyoto clip waktu siang, Hokkaido punya clip waktu pagi. See the video kalau tak paham.

So aku pun teringin gak nak buat video camni. Cuma lokasi aku teringin nak record adalah Perlis. Contoh lokasi macam Kangar, Santan, Arau, Timah Tasoh dan so on. Ajak Umaq buat menatang ni macam best ja.

Wednesday, April 11, 2012

Earthquake Alert

Petang yang tenang hari ni dikejutkan dengan kejadian gempa bumi di utara Sumatera. Amaran tsunami sudah dikeluarkan. Aku tak rasa gegaran apa pun. Rasa macam rugi pun ada. Ke aku rasa tapi tak perasan? Huhu.

So, let's hope loss of lives will be minimum. Damage on properties are inevitable. Hope all is well.